The Business Year Medya Ofisi için Slash Architects tarafından tasarlanan ofis, doğa dostu bir yaklaşımla beraber, çalışanların mekansal deneyimini zenginleştiren bir kurguya sahip. Manzaraya hakim ofiste, tüm alanlar işlevsel detaylarla donatılmış.

TBY Ofisi, İstanbul’un merkezinde konumlanmış Barbaros Plaza’nın 12. Katında şehir manzarasına hakim bir lokasyonda yer alıyor. Plazada bulunmanın getirdiği kurumsallığı, bir medya ofisi olmanın yaratıcılığı ile birleştiren ofisin tasarımında sıcak, yaratıcı ve doğa dostu bir ortam kurmak hedeflenmiş. Bu yaklaşımla tasarlanan ofis, ortak alanlarda kurgulanan sürprizli işlevler ile ofis hayatını canlandırılan; çalışanların dinamik, heyecanlı, konforlu ve üretken hissedeceği bir mekan olarak kendini gösteriyor.

The Business Year Office- (4)

Üç cephesi boğaz ve kent manzarası ile çevrili ofisin uluslararası yapısına ve işleyişine uygun çalışma bölüntüleri oluşturulurken, derginin editörlerinin ve tasarımcılarının bulunduğu mahaller açık ofis mantığında ortak çalışma alanlarının çeşitliliği ile dikkat çekiyor. Ofisin beyni olan üretim grubunun yer aldığı açık ofiste tasarlanan “Meet-Up Room”, “Open Research Library” ve “Idea Wall” sayesinde ekip çalışması güçlenirken üretimin sürekliliği sağlanmış. Ortak çalışma alanlarının yanı sıra, dolaşım akslarında ve ortak alanlarda yer alan nişler de ofisin ihtiyaçlarına yönelik işlevsel tasarımlarla canlandırılmış. Koridorlarda yer alan “Kitchenette”, “Lounge Point” ve “Printing Point” gibi donatılar, ofis çalışanlarının bir yandan soluklanırken bir yandan da sosyalleşmesine olanak tanıyacak şekilde kurgulanmış.

fdsgsg

Ofis kompozisyonu, manzara ve gün ışığından en verimli şekilde faydalanacak şekilde kurgulanmış. Yapının çeperlerinde genelde atıl kalan alanlar, manzaraya bakarak ayakta çalışılabilecek noktasal tasarım elemanları ile canlandırılmış. Ofisin kimliğini yansıtacak detaylar kendini mobilyalarda, kitaplıklarda ve basılı görsellerde gösteriyor.

TBY Ofisi’nin tazelenen kurumsal kimliği ve oluşturulan yeni imajı göz önünde bulundurulurken ofisin çevre doğa dostu tavrı mekana da yansıtılmış. Bahçeli ve müstakil bir binadan plazaya taşınma durumunun yaratabileceği yabancılık, mekanda kurgulanan çeşitli ve nitelikli peyzaj elemanları ile giderilmiş. Geçirgen ve yarı geçirgen ayrımlar yeşil elemanlarla sağlanırken bu aynı zamanda çalışanlar için doğal ve iç açıcı bir ortam yaratıyor. Giriş bölümünde yer alan logo duvarına yerleştirilen teraryumlar ofisin doğa ile iç içe tavrını girişten itibaren belli edecek şekilde öne çıkarılmış.

The Business Year Office- (9)

Doğal ve sürdürülebilir malzemelerin kullanımı ofisin tüm mahallerinde kendini gösteriyor. Zeminde kullanılan organik vinil malzemeden masalarda tercih edilen doğal meşeye,  yapısal elemanlardan renk tercihine kadar mekanın doğa dostu kimliği güçlendirilmiş.

Program: Ofis, 320m2

Konum: Beşiktaş

Durum: İnşa edildi, 2016

Yüklenici: Aks Mimarlık ve İnşaat

Fotoğraflar: © Alt Kat Architectural Photography