Kengo Kuma, Şanghay’da bulunan Novartis ofis kampüsüne çok işlevli bir bina ekledi. Bina, formu bağlamında kampüs içindeki diğer yapılardan ayrışıyor, yeşil kırma çatılarıyla kendi özgün ifadesini kuruyor.

Alejandro Aravena tasarımı kampüsün içine sosyal ihtiyaçlara cevap vermek amacıyla eklemlenen yapı, Kengo Kuma’nın karakteristik mimari dilini yansıtıyor. Toplanma, etkinlik ve dinlenme alanı olarak işleyecek yapıda Kuma, kullanıcılara ölçek olarak yakın duran, “ev” teması etrafında şekillenen bir form oluşturmuş. Az katlı, kırma yeşil çatılı bina bu anlamda kampüsteki diğer yapılardan da sıyrılıyor.

fdfdss

Origami sanatından esinlenilerek kurgulanan formu gerçekleştirebilmek üzere V biçimli taşıyıcı kolonlardan ve örgü kirişlerden faydalanılmış. İç mekanda, desenli tavan kaplaması Kaliforniya ladini ile tasarlanmış. Çeşitli alanlarda bölücü olarak mobilyalar kullanılmış. Bu sayede temiz bitişler elde edilmiş.

kengo-kuma-novartis-shanghai-campus-china-designboom-04

Fotoğraflar: © Eiichi Kano